Om oss

Økogarn

Garn med mening!

 

 

Økogarn ble startet i 2016, og drives av meg - Mette Franck Johnsen. Jeg strikket min første genser som 7-8 åring, og siden det har jeg strikket og strikket og strikket!

 

Det er så spennende å planlegge et nytt prosjekt; hva skal jeg lage, hvem er det til, hvilken garntype skal jeg bruke, og hvilke farger? Det klør i fingrene etter å komme i gang, og jeg kjenner glede ved å skulle skape noe!

 

Med tiden er jeg blitt mer bevisst på hvordan garn produseres. Konvensjonell garnproduksjon er dessverre lite miljøvennlig, med stor bruk av kjemikalier og tilsetting av syntetiske stoffer. I tillegg, og ofte ved utenlandsk garnproduksjon, vet vi for lite om arbeidsforholdene til de som produserer garnet, og velferden til dyrene som "leverer" råmaterialene.

 

Med bakgrunn i dette fikk jeg idéen til Økogarn; jeg ønsket mer informasjon om selve garnproduksjonen, og å bidra til en grønnere verden ved å tilby garn produsert på miljøvennlige, bærekraftige og etiske måter.

 

Økogarn - garn med mening!

Her er jeg på Byfjellene i Bergen i 2015, i en genser jeg strikket i min ungdom. Det er vel strengt tatt ikke nødvendig å røpe hvor lenge det er siden, eller...??

 

La meg bare slå fast at strikkeplagg varer lenge, hvis garnkvaliteten er god og plaggene blir godt tatt vare på :-)

OM OSS

 

Økogarn

 

Org nr: 917080887MVA

Copyright: Økogarn 2017

 

Brusegårdsvegen 21, 5306 Erdal

Tlf: +47 478 02 095, E-post: post@okogarn.no