Nyheter

Økogarn

Garn med mening!

7. september 2017

 

Nyhet i nettbutikken

 

Nå finner du Alegria Grande fra Manos del Uruguay i nettbutikken! Dette er fairtrade garn av 75% superwash-behandlet merinoull og 25% slitesterk polyamid.

 

100g hespe, ca 180m, anbefalt pinne 4-5 mm. Håndfarget fairtrade garn av superwash-behandlet merinoull og slitesterk polyamid. Alegria Grande passer like godt til sokker som til barneplagg og sjal.

16. august 2017

 

Håndfarget garn

 

Nå finner du Økogarn håndfarget garn i nettbutikken! Jeg farger med syrefarger, som er både vaskeekte og lysfaste. Det heter syrefarger fordi det må være litt lav PH for at fargen skal binde seg til fibrene i garnet. Foreløpig er det farget på Bluefaced Leicester ullgarn og Frisenvang tynn alpakka. Snart kommer det også håndfarget Tinde pelsullgarn fra Hillesvåg.

1. juni 2017

 

Nyhet i nettbutikken

 

Vi har fått inn nye treknapper! Fargerike blomstermotiv, svart-hvite noteknapper, knapper for syersken, eller enkle "handmade with love"-knapper; kanskje finner du noen som passer perfekt til sommerprosjektet ditt?

30. mai 2017

 

Nyhet i nettbutikken

 

Nå finner du BioSoft fra Mondial i nettbutikken! Dette er herlig GOTS-sertifisert økologisk bomullsgarn, som er produsert i Italia. Garnet kommer i 100g nøster, er ca 140 meter langt, og anbefalt pinne er 5 - 6. Prisen er kr 69,- pr nøste.

29. mai 2017

 

Nyhet i nettbutikken

 

Nå finner du BioLana fra Mondial i nettbutikken! Dette er et deilig og mykt GOTS-sertifisert økologisk ullgarn, som er produsert i Italia. Garnet kommer i 50g nøster, er ca 100 meter langt, og anbefalt pinne er 4,5 - 5,5. Prisen er kr 49,- pr nøste.

5. mai 2017

 

Økogarn har fått ny nettbutikk

 

Økogarns nettbutikk er nå på samme plattform som hjemmesiden. Utseendet på nettbutikken er endret, men utvalget er like bra som før!

 

Adressen er fremdeles økogarn.no (eller okogarn.no) hvis du ikke har "ø" på tastaturet ditt).

 

Velkommen innom :-)

28. april 2017

 

Flotte nye farger i Alegria fra Manos del Uruguay

 

Vi har fått inn noen lekre nye farger i Alegria fra Manos del Uruguay. Dette er fairtrade garn av 75% superwash-behandlet merinoull og 25% slitesterk polyamid.

 

100g hespe, ca 425m, anbefalt pinne 2-3 mm. Håndfarget fairtrade garn av superwash-behandlet merinoull og slitesterk polyamid. Alegria passer like godt til sokker som til barneplagg og sjal.

6. januar 2017

 

Lekre nye farger i Silk Blend fra Manos del Uruguay

 

Vi har nettopp fått inn noen lekre nye farger i Silk Blend fra Manos del Uruguay. Dette er fairtrade garn av 70% ekstrafin merinoull og 30% silke. Garnet er supermykt og slitesterkt, og passer til de fleste strikkeprosjekter. 50g hespe, ca 135m, og anbefalt pinne 4 mm.

 

Manos del Uruguay er en non-profit organisasjon som eies og drives av landbrukets kvinner. Deres oppdrag er å skape arbeidsplasser og inntekter for kvinner fra landsbygden. På hvert hespe finner du håndverkerens signatur, og vet akkurat hvem og hvilke som har nytte av det garnet du kjøper. Manos del Uruguay er medlem av World Fair Trade Organization (WTFO).

16. desember 2016

 

Frisenvang babyalpakka

 

Nå har vi fire flotte naturfarger av Frisenvangs tynne babyalpakka i nettbutikken: off-white, grå, svart og brun. Anbefalt pinne er 3 mm. Dette er et lekkert og mykt håndspunnet garn, som Frisenvang kjøper direkte fra alpakkaavlerne i Andesfjellene i Peru, uten fordyrende mellomledd. Slik får alpakkaavlerne en anstendig pris for garnet sitt. DET er fairtrade!

24. oktober 2016

 

Cubics settpinner - 15 cm

 

Vi har fått inn Cubics settpinner i nettbutikken! Dette er firkantede strømpepinner av rosentre. Perfekt for både nybegynnere og mer erfarne strikkere, og spesielt bra for deg som sliter med smerter i hender, armer og skuldre.

23. oktober 2016

 

Tinnknapper og pyntebånd

 

For 20 år siden gikk jeg også med planer om å starte garnbutikk, og kjøpte inn en del tinnknapper og pyntebånd. Så ble jeg mamma, la butikkplanene på hyllen, og tinnknappene i skapet. Nå har jeg funnet dem frem igjen, og har lagt dem inn i nettbutikken med begrenset antall / meter.

 

Knapper og bånd har vært oppbevart tørt og mørkt og er akkurat som nye :-)

19. oktober 2016

 

Adventskalender med et miljøbevisst og bærekraftig fokus

 

De fire adventsgavene i Økogarns adventskalender inneholder lekkert økologisk og fairtrade garn pluss noen små økologiske hemmeligheter du kan kose deg med i førjulstiden :-)

 

Bestill før 14. november for å være sikker på at den kommer frem i tide! Pris kr 599,- + porto.

13. oktober 2016

 

Silk Blend - fairtrade garn fra Manos del Uruguay

 

Silk Blend er et deilig mykt fairtrade garn fra Manos del Uruguay. Garnet er laget av 70% ekstrafin merinoull og 30% silke, og kommer i et 50g hespe (løpelengde ca 135m). Dette var et særdeles populært garn blant besøkende på Bergen Strikkefestival for noen uker siden! Vi har nå fått inn mer av dette garnet i nettbutikken, inkludert en ny farge; en nydelig oker som heter Topaz.

 

Manos del Uruguay er en non-profit organisasjon som eies og drives av landbrukets kvinner. Deres oppdrag er å skape arbeidsplasser og inntekter for kvinner fra landsbygden. På hvert hespe finner du håndverkerens signatur, og vet akkurat hvem og hvilke som har nytte av det garnet du kjøper. Manos del Uruguay er medlem av World Fair Trade Organization (WTFO).

8. oktober 2016

 

Halsen Emma

 

Snart finner du en ny garnpakke i nettbutikken - Halsen Emma. Dette blir en klar vinterfavoritt hos meg! Med forskjellige farger i mønsteret kan halsen brukes på flere måter, alt etter hvordan den "danderes". Garnet er behagelig å strikke med, og halsen er god og varm å ha på!

 

Strikkes i Semilla Fino økologisk ullgarn, på pinne nr 3 (eller 3,5 hvis du strikker litt fast eller ønsker en litt videre hals), strikkefasthet 28m/10 cm. Halsen er 22 cm høy med en diameter på 50 cm.

6. oktober 2016

 

Månedens bedrift!

 

I dag er en milepæl for Økogarn. Vi er nemlig kåret til månedens bedrift av Etablerersenteret i Business Region Bergen. Det er vi veldig stolte av og takknemlige for! Det er ingen hemmelighet at det er mye jobb å starte egen bedrift, og det gjør godt å få litt anerkjennelse for arbeidet man gjør. Er du en gründerspire kan jeg anbefale å ta kontakt med Etablerersenteret, eller tilsvarende der du bor, for å få hjelp og gode råd på veien!

24. september 2016

 

Nytt i nettbutikken

 

Denne uken har vi fått inn to nye produkter: økologisk vaskemiddel for ull og silke, og økologisk oppvaskemiddel.

 

Vaskemiddelet for ull og silke er basert på økologisk olivenolje. Middelet kan brukes både i maskin og ved håndvask, og er velegnet for allergikere. Alle råmaterialene er 100% biologisk nedbrytbare.

 

Oppvaskemiddelet er fremstilt av kokosolje og maisstivelse, og har en frisk duft fra økologisk sitrongressolje. Middelet er ytterst skånsom mot huden. Alle råmaterialene er 100% biologisk nedbrytbare.

 

Produsenten er et tysk firma som heter Sonett. Siden starten i 1977 har Sonett vært en pionér innenfor vaske- og rengjøringsmidler med økologiske ingredienser.

 

23. september 2016

 

Økogarn på Bergen Strikkefestival 30. sept - 2. okt 2016

 

Hvis du skal på Bergen Strikkefestival neste helg håper jeg du kommer innom Økogarn på markedet!

 

Vi frister med gode rabatter på økologisk, miljømerket, fairtrade og resirkulert kvalitetsgarn, flotte oppskrifter, pinner og knapper i tre, m.m. 

 

Se bergenstrikkefestival.com for mer informasjon om festivalprogrammet. 

22. september 2016

 

Ikke frys når kulden kommer!

 

Høsten er en fin tid til å strikke eller hekle noe til deg selv eller noen du er glad i.

 

Vi har garnpakker til lekre luer, halser og sjal, i økologisk, miljøvennlig, og fairtrade garn, så det er ingen grunn til å fryse på hodet eller halsen i vinter :-)

 

Dette er kjekke og raske prosjekter, og det er mange flotte farger å velge mellom. Se mer i nettbutikken.

 

Økogarn

 

Org nr: 917080887MVA

Copyright: Økogarn 2017

 

Brusegårdsvegen 21, 5306 Erdal

Tlf: +47 478 02 095, E-post: post@okogarn.no